2013-02-26 12:17:24• hírek • Kocsis Zoltán

Zavar a kutyamenhely – azaz mit kívánnak a körtvélyesiek?

A jelek szerint szerint zavarja Körtvélyes lakóit az ipari park mellett tavaly létrehozott kutyamenhely - ez derül ki legalábbis a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közleményéből.

Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere munkalátogatást tett a megyeszékhely Szatmárhegy felé eső, rurális környezetet idéző negyedében. A lehetőséggel éltek is körtvélyesiek, akik egy sor kéréssel fordultak a város vezetőségéhez.

Az egyik legfontosabb probléma az egykori falu három mellékutcájának és a járdáinak a leaszfaltozása volt. Szintén az infrastruktúrát érintette a Hegyi (Lucian Blaga) út kanalizálásának kiépítése valamint gáz bevezetése a Körtvélyes utcában.

Az ott lakók szeretnének, ha ismét működésbe helyeznék a néhány éve bezárt egykori 9-es számú óvodát, illetve hogy a város létesítsen egy játszóteret a kápolna előtti térre. Hiányolták továbbá egy patika és egy fedett buszmegálló létét is. Utóbbival köthetően felmerült az igény, hogy az iskolás gyerekek ingyen élvezhessék a tömegközlekedés előnyeit.

A közlekedéssel kapcsolatban a körtvélyesiek szeretnék, ha a Hegyi utat átszelő gyalogosátjárók mellett forgalmat irányító lámpák vigyáznák a gyalogosok biztonságát.

Egy másik fontos kérés szerint az ott lakók szeretnék, ha használhatnák az egykori település temetőjét. A közlemény szerint Körtvélyes lakóit zavarja a kutyamenhely, ezért kérik, hogy költöztessék el az ipari park szomszédságából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: